RASKAIMPIEN AVUSTUSTILANTEIDEN KEVENTÄMISEEN 

KOULUTUSOSAT OVAT NYT TODELLA EDULLISESTI HANKITTAVISSA, VAIN 19,90/KPL


1. AVUSTAMINEN VUOTEESSA KYLKIMAKUULLE JA VUOTEESSA YLÖSPÄIN

https://prergo.campwire.com/checkout/koulutus-vuoteessa-siirtymisten-avustaminen-4b329d22

Koulutuksessa käymme läpi kahden ja yhden hoitajan avustamana vuoteeseen avustettavan sivusuunnassa siirtämisen, kylkimakuulle kääntämisen ja siinä asennon korjaamisen, sekä vuoteessa ylöspäin avustamisen.

Opit keventämään vuoteessa avustamista tehokkaasti yksinkertaisilla apuvälineillä ja vuodesäätöjä hyödyntämällä. Vähennät niska-hartiaseudun ja yläraajojen kiputiloja näillä menetelmillä.

Opit aktivoimaan avustettavan, jolloin hänen osallistuminen keventää työtäsi ja selviät yhä useimmista tilanteista yhdessä avustettavan kanssa. Hän kuntoutuu, kun ohjaat avustettavasi käyttämään voimiaan.

Bonuksena alustalla kahden ja yhden avustettaville ohjattavat omatoimiset harjoitteet ja tietoa vuodelevon haitoista

2. VUOTEESTA ISTUMAAN NOUSU

https://prergo.campwire.com/checkout/koulutus-kuntouttavat-avustustavat-istuminen-1ecd785c

Koulutuksessa käymme läpi kahden ja yhden hoitajan avustamana vuoteesta istumaan nousun avustamisen, istuma-asennossa eteen-taaksepäin avustamisen vuoteessa ja pyörätuolissa, sekä sivusuunnassa siirtymisen vuoteella ja istumasta vuoteeseen makuulle ohjaamisen.

Opit vuoteesta istumaan avustamisen kevyellä tavalla vaikka avustettava on heikko.

Pyörätuolissa istuma-asennossa taaksepäin avustaminen on usein raskasta, jos tehdään se nostamalla. Koulutuksen jälkeen tiedät siihen huomattavasti keveämmät keinot.

Bonuksena alustalla videoita sanallisella ohjauksella tapahtuen.3. ISTUMASTA SEISOMAAN NOUSU 

https://prergo.campwire.com/checkout/koulutus-istumasta-seisomaan-nousu-ja-seisoma-asennon-kautta-siirtyminen-72932e7e

Koulutuksessa käyn läpi istumasta seisomaan nousun kahden ja yhden avustamana, sanallisella ohjauksella, apuvälinein ja itsenäisesti.

Koulutuksessa opit vaihtoehdot kainaloista ja housun puntista kannattelulle.

Yläraajasi ja selkäsi eivät kuormitu, kun opit ohjaamaan avustettavan painon ulkoisen tuen varaan ja tunnet luonnollisen liikkumisen mallit.4. VUOTEESTA SIIRTYMINEN PYÖRÄTUOLIIN 

https://prergo.campwire.com/checkout/koulutus-kuntouttavat-avustustavat-matalasiirrot-e55730a9

Liukulauta, avustettavan aktiivisuus ja hyvä tekniikka keventävät hoitotyössä raskaimmaksi todettua siirtoa. Hyvin raskasta on siirtää kainaloista nostamalla ja kannattelemalla. Tapaturmariski on suuri.

Bonuksena toimintakyvyn testaamisesta ja omatoimisesta harjoittelusta videoleikkeitä.5. KAATUVAN SUOJAAMINEN JA LATTIALTA YLÖS AVUSTAMINEN  

https://prergo.campwire.com/checkout/koulutus-kaatuvan-suojaamisesta-ja-lattialta-ylos-avustamisesta-a8a14d65

Tekniikan hallinta vähentää hoitajan huolta asukkaan kaatumisesta kun tietää, miten toimia avustettavan voimien loppuessa kävellessä. Hoitaja rohkenee kävelyttää asukasta, mikä on hyvää kuntoutusta. Kävelevät asukkaat ovat helppohoitoisempia kuin vuoteeseen hoidettavat ja nostimilla siirrettävät asukkaat. Useimmat kävelevät pääsevät lattialta ylös luonnollisen liikemallin mukaisesti, kun se ohjataan heille. Ellei se onnistu, lattianostinta tarvitaan.