Avustaminen vuoteessa kylkimakuulle ja vuoteessa ylöspäin

Hinta 19,90 €

Koulutuksessa käydään läpi sekä yhden että kahden hoitajan avustamana avustettavan vuoteeseen sivusuunnassa siirtäminen, kylkimakuulle kääntäminen ja siinä asennon korjaaminen, sekä vuoteessa ylöspäin avustaminen.


Opit keventämään vuoteessa avustamista tehokkaasti yksinkertaisilla apuvälineillä ja vuodesäätöjä hyödyntämällä. Vähennät niska-hartiaseudun ja yläraajojen kiputiloja näillä menetelmillä.


Opit aktivoimaan avustettavan, jolloin hänen osallistuminen keventää työtäsi ja selviät yhä useimmista tilanteista yhdessä avustettavan kanssa. Hän kuntoutuu, kun ohjaat avustettavasi käyttämään voimiaan.


Bonuksena alustalla on saatavilla yhden ja kahden työntekijän ohjaamat omatoimiset harjoitteet potilaille sekä tietoa vuodelevon haitoista.

Hinta 19,90 €

Koulutuksessa käymme läpi yhden ja kahden hoitajan avustamana vuoteesta istumaan nousun avustamisen, istuma-asennossa eteen-taaksepäin avustamisen vuoteessa ja pyörätuolissa, sekä sivusuunnassa siirtymisen vuoteella ja istumasta vuoteeseen makuulle ohjaamisen.


Opit vuoteesta istumaan avustamisen kevyellä tavalla vaikka avustettava olisi heikko.

Pyörätuolissa istuma-asennossa taaksepäin avustaminen on usein raskasta, jos se tehdään nostamalla. Koulutuksen jälkeen hallitset huomattavasti keveämmät keinot avustamiseen.


Bonuksena alustalla on saatavilla videoita, joissa hyödynnetään sanallista ohjausta.

Vuoteesta istumaan nousu

Istumasta seisomaan nousu

Hinta 19,90 €

Koulutuksessa käyn läpi istumasta seisomaan nousun yhden ja kahden henkilön avustamana, sanallisella ohjauksella, apuvälinein ja itsenäisesti.


Koulutuksessa opit vaihtoehdot kainaloista ja housun puntista kannattelulle.


Yläraajasi ja selkäsi eivät kuormitu, kun opit ohjaamaan avustettavan painon ulkoisen tuen varaan ja tunnet luonnollisen liikkumisen mallit.

Vuoteesta siirtyminen pyörätuoliin

Hinta 19,90 €

Liukulauta, avustettavan aktiivisuus ja hyvä tekniikka keventävät hoitotyössä raskaimmaksi todettua siirtoa. On erittäin raskasta siirtää kainaloista nostamalla ja kannattelemalla, jolloin myös tapaturmariski on suurentunut.


Bonuksena toimintakyvyn testaamisesta ja omatoimisesta harjoittelusta on saatavilla videoleikkeitä.

Kaatuvan suojaaminen ja lattialta ylös avustaminen

Hinta 19,90 €

Tekniikan hallinta vähentää hoitajan huolta asukkaan kaatumisesta kun tietää, miten toimia avustettavan voimien loppuessa kävellessä. Hoitaja rohkenee kävelyttää asukasta, mikä on hyvää kuntoutusta. Kävelevät asukkaat ovat helppohoitoisempia kuin vuoteeseen hoidettavat ja nostimilla siirrettävät asukkaat. Kävelevät pääsevät usein lattialta ylös luonnollisen liikemallin mukaisesti, kun se ohjataan heille. Jos se ei onnistu, lattianostinta tarvitaan.